• Gratis verzending boven €49
  • Snelle leveringen
  • 5 jaar garantie
Vägghängd rak- och sminkspegel med ram i led-ljus monterad på badrumsvägg

Montage met schroeven

Montage in lichtgewicht- of gasbeton

Bij het monteren van kleinere producten op lichtgewicht beton kunt u gebruik maken van kunststof of nylon pluggen en schroeven. Voor zwaardere producten en producten die hoge belastingen moeten kunnen dragen worden speciale lichtgewicht betonpluggen gebruikt. Omdat lichtgewicht beton poreus is, moet u een metalen boor en pluggen gebruiken die in de muur uitzetten. Boor vóór, zo diep als de lengte van de schroef. Blaas het boorgat schoon en plaats de plug. Draai ten slotte de schroef in de plug.

Montage in beton

Gaat u een product in beton monteren? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden, zodat het product stevig blijft hangen. Gebruik voor zwaardere producten een expanderbout en boor met een klopboormachine. Kies een boor met een hardstalen punt en dezelfde afmeting/diameter als de plug. Het boorgat moet zo diep zijn als de lengte van de schroef. Blaas het boorgat schoon en plaats vervolgens de plug. Draai ten slotte de schroef in de plug.
Gebruik voor andere producten plastic of nylon pluggen en schroeven.

Montage in gipsplaat

Voor een soepele montage op gipsplaten dient u een metalen expander of nylon expander te gebruiken, die aan de binnenkant van de muur uitzet. Houd er rekening mee dat gips poreus is. Boor daarom een gat met dezelfde diameter als de expander en duw de expander voorzichtig in het gat. Zwaardere producten en producten die hoge belastingen moeten kunnen weerstaan, mogen niet met een expander in gipsplaat worden gemonteerd. Gebruik voor deze producten een houtschroef en monteer de producten op de plaats waar zich een houten regel achter de gipsplaat bevindt.

Montage in spaanplaat/houtvezelplaat

Voor montage op spaanplaat/vezelplaat dient u gebruik te maken van een houtschroef of spaanplaatschroef. Het is gemakkelijker om met de hand te schroeven als u eerst een klein gaatje maakt met een priem of een kleinere boor. Gebruik de schroef die bij het product wordt geleverd.

Montage in baksteen

Baksteen is bijna net zo hard als beton, maar kan barsten als je te dicht bij de rand boort. Voor zwaardere producten en producten die hoge belastingen moeten kunnen weerstaan, is het verstandig om een expanderbout te gebruiken. Voor andere en lichtere spullen kun je plastic of nylon pluggen en schroeven gebruiken. Kies de juiste plug of bout.
Voor montage in baksteen kunt u het beste boren met een klopboormachine. Kies een boor met dezelfde afmeting/diameter als de plug. Het boorgat moet zo diep zijn als de lengte van de schroef. Blaas het boorgat schoon en plaats vervolgens de plug. Draai ten slotte de schroef in de plug.