• Gratis verzending boven €49
  • Snelle leveringen
  • 5 jaar garantie
fyrkrok med handduk uppsatt i badrum

Onderhoudsinstructies

Volg onze onderhoudsinstructies om de levensduur van uw Beslagsboden product te verlengen

Beslagbodens producten kunt u reinigen door ze af te nemen met een zachte doek en lauw water en eventueel met een zeepoplossing. Wij raden u aan een microvezeldoek te gebruiken om het gebruik van schoonmaakmiddelen te verminderen. Wanneer er schoonmaakmiddelen gebruikt moeten worden, dienen deze een pH-waarde tussen 7,5-9,5 te hebben en mogen geen schuurmiddelen te bevatten.

Reinigingsmogelijkheden

  1.  Microvezeldoek droog, eventueel licht bevochtigd met water.
  2.  Microvezeldoek bevochtigd met water. Werk af met een droge microvezeldoek.
  3.  Besproei het oppervlak met water en veeg af met een microvezeldoek.
självhäftande toalettpappershållare i krom

Kies schoonmaakproducten en gereedschappen met zorg

De keuze van schoonmaakmiddelen en gereedschappen heeft een grote invloed op het eindresultaat. Voor de wekelijkse reiniging raden wij aan het oppervlak af te nemen met een zachte microvezeldoek, om het gebruik van schoonmaakmiddel te verminderen. Vermijd schoonmaak hulpmiddelen zoals staalwol en vezelsponsjes, omdat deze permanente schade en krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

Als het om schoonmaakmiddelen gaat, is lauw water meestal voldoende. Voor een uitgebreidere reiniging kan een mild pH-neutraal reinigingsmiddel met een waarde tussen 7,5–9,5 zonder schuurmiddelen worden gebruikt. Het oppervlak verdraagt geen alkalische, zure, chloor- of alcoholische reinigingsmiddelen, aangezien deze vlekken en schade aan het oppervlak kunnen veroorzaken. Sluit deze daarom uit. Als u dit type reiniging elders in de badkamer gebruikt, zorg er dan voor dat u de producten beschermt tegen spatten.

Reinigingsprocedure

  • Veeg het oppervlak af met een licht vochtige microvezeldoek met lauw water.
  • Wanneer er schoonmaakmiddelen worden gebruikt, dienen deze een pH-waarde tussen 7,5-9,5 te hebben en geen schuurmiddelen te bevatten.
  • Verwijder het schoonmaakmiddel voorzichtig met koud water.
  • Veeg het product af met een droge microvezeldoek om kalkvlekken te voorkomen.
kromade knoppar i unik design i modernt betongkök

Chroom en roestvrij staal

Bij vuil- of kalkvlekken op chroom en RVS zijn deze het makkelijkst te verwijderen met een daarvoor bestemd reinigingsmiddel. Lees de gebruiksaanwijzing goed door en probeer het reinigingsmiddel altijd eerst uit op een klein oppervlak. Huishoudazijn (max. 12%) is ook effectief tegen kalkvlekken. Inwrijven, laten inwerken, afspoelen met schoon water en drogen met een microvezeldoek. Vermijd altijd schoonmaak hulpmiddelen, zoals harde schuursponsjes en schuurpoeders.

innerdörrhandtag i mässing på grå dörr

Messing

Messing is corrosiegevoelig materiaal, wat betekent dat messing na verloop van tijd een prachtige patina krijgt die gepolijst kan worden met messingreiniger. De messingproducten van Beslagsboden zijn daarentegen hoogglanzend gepolijst en gelakt, waardoor het uiterlijk van het messing behouden blijft. Het is daarom extra belangrijk om bij messingonderhoud nooit sterke schoonmaakmiddelen met schuurmiddelen te gebruiken. Naast dat het sporen op het product achterlaat, kan het ook het beschermende lakoppervlak verwijderen. Kies liever voor een mild pH-neutraal wasmiddel zonder schuurmiddelen of zeepoplossing.